August 20, 2017

Blauwe vogels

Heb jij een verstandelijke en/of sociale beperking en wil je bij scouting? Dat kan! De Blauwe Vogels 1 en 2 zijn namelijk twee speciale groepen voor leden die in een andere groep niet goed mee kunnen. De grootte van onze groepen is dan wel ietsje kleiner, maar de uitdaging is minstens net zo groot!

Tijdens onze opkomsten doen wij namelijk allerlei dingen die de andere groepen ook doen, maar dan op onze eigen manier. Zo doen de Blauwe Vogels 1 (7 tot 14 jaar) dingen als het bouwen van grote suikerklontkastelen met pindakaas als cement, grote dominobanen maken met alles dat maar kan vallen, kunst maken door waterballonnen met verf erin kapot te schieten met pijl en boog en marshmallows maken boven het kampvuur. Bij de Blauwe Vogels 2 (15 tot 23 jaar) krijg je wat meer vrijheid en mag je soms samen met de leiding het programma bepalen. Dit heeft het afgelopen jaar
onder andere opgeleverd dat ze een dropping hadden waarbij ze zonder leiding terug moesten lopen naar de blokhut en dat ze pizza’s hebben gebakken boven hun eigen gemaakte kampvuur.

Wil je meer informatie over de Blauwe Vogels? Klik dan hier.

Ook bij de Blauwe Vogels staat uitdaging dus centraal in de programma’s! Wil jij ook een aantal keer gratis mee komen doen met ons? Klik dan hieronder om je aan te melden.

Follow by Email
Facebook